Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Pittige loting handballers voor kwalificatie WK 2019

Pittige loting handballers voor kwalificatie WK 2019

Cheer!

Het Nederlands mannenhandbalteam is bij de loting voor de kwalificatie van het WK 2019 in Denemarken en Duitsland ingedeeld in groep 5 met België, Griekenland en Turkije. Een pittige loting waar geen makkelijke tegenstander bij zit en dus mag het team van bondscoach Joop Fiege vol aan de bak. 

Deel dit artikel op social media

Bondscoach Joop Fiege vindt het een mooie poule. “Er zit geen walk-over bij, dus elke wedstrijd moeten we vol gaan spelen. Dit is waarom je sport bedrijft! Tegen alle vier de ploegen hebben we in de afgelopen jaren gespeeld. Hierin hebben we zowel gewonnen als verloren, dus het ligt open. Ten opzichte van de andere poules is dit een sterke poule, maar ook poule 4 en 6 zijn sterke poules. We zijn in deze poule als eerste geplaatst en daarom favoriet. Dus moeten we dat gaan laten zien als team”, zegt Fiege enthousiast.

De winnaar van de poule speelt in juni twee play-off wedstrijden tegen een van de twaalf ploegen die vanuit het EK 2018 in Kroatië instromen in de WK-kwalificatie. De play-off wedstrijden gaan uit maken wie het WK-ticket bemachtigt en wie in januari 2019 gaat strijden om de wereldtitel. De speelsteden zijn Kopenhagen, Herning, Berlijn, Hamburg, Keulen en München.

Nederland was vanwege de derde plek in de kwalificatie voor het EK ingedeeld in pot 1. Hierdoor ontliepen ze Roemenië, Bosnië, Portugal, Rusland en Litouwen.

De loting voor de kwalificatie van het WK Heren 2019:
Groep 1: Rusland, Finland, Slowakije, Luxemburg
Groep 2: Litouwen, Letland, Israël, Georgië
Groep 3: Roemenië, Oekraïne, Italië, Faeröer eilanden
Groep 4: Portugal, Polen, Cyprus, Kosovo
Groep 5: Nederland, België, Griekenland, Turkije
Groep 6: Bosnië-Herzegovina, Zwitserland, Estland

De kwalificatiefase wordt gespeeld met vijf groepen van vier teams en 1 groep van 3 teams. De wedstrijden worden gespeeld in verschillende ronden. Later wordt het exacte wedstrijdprogramma bekend gemaakt.

Ronde 1: woensdag 25 of donderdag 26 oktober 2017
Ronde 2: zaterdag 28 of zondag 29 oktober 2017
Ronde 3: woensdag 3 of donderdag 4 januari 2018
Ronde 4: zaterdag 6 of zondag 7 januari 2018
Ronde 5: woensdag 10 of donderdag 11 januari 2018
Ronde 6: zaterdag 13 of zondag 14 januari 2018

WK play-offs: 8 tot 10 juni en 12 tot 14 juni 2018

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!