Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paralympisch kampioen Gebru oppermachtig in Emmen

Paralympisch kampioen Gebru oppermachtig in Emmen

Paralympisch

Cheer!

EMMEN – Paralympisch wielerkampioen Daniel Abraham Gebru heeft op de slotdag van de UCI World Cup in Emmen de wegwedstrijd in de C5-klasse gewonnen. De 32-jarige Gebru kwam na 85 kilometer solo over de finish.

Deel dit artikel op social media

Gebru zette alle concurrenten op bijna een halve minuut. Het zilver ging naar Wolfgang Eibeck uit Oostenrijk, brons was voor de Brit William Bjergfelt. In het eindklassement werd Gebru tweede achter de Braziliaan Lauro Cesar Chaman, die in de afsluitende wegwedstrijd slechts vijfde werd. In dezelfde handicapklasse behaalde Caroline Groot haar eerste wereldbekermedaille ooit. Zij werd derde achter winnares Anna Harkowska (Polen) en de Amerikaanse Samantha Bosco.

Alyda Norbruis (C2) moest net als in de tijdrit in Emmen haar meerdere erkennen in Allison Jones. De Amerikaanse pakte met die twee overwinningen ook de eindzege in de UCI World Cup van dit seizoen; Norbruis werd tweede. Voor tandemduo Vincent ter Schure en Timo Fransen was er in de wegwedstrijd een bijrol, maar hun zesde plaats was wel voldoende om de eindzege in het wereldbekerklassement veilig te stellen.

Wereldbekerzeges

Naast de wereldbeker voor Ter Schure en Fransen veroverden eerder dit weekeinde ook handbikers Jetze Plat, Tim de Vries, Carmen Koedood en Laura de Vaan de eindzege in het wereldbekerklassement. In totaal won de Nederlandse selectie in de tijdritten en wegwedstrijden dit seizoen 45 medailles. Alleen de Verenigde Staten (55) en Duitsland (47) waren succesvoller.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Daniel aan!