Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranjeteam voor EK dressuur 2017 bekend

Oranjeteam voor EK dressuur 2017 bekend

Cheer!

ERMELO – Na het afgelopen weekend in Ermelo verreden NK dressuur heeft bondscoach Rien van der Schaft het team bekendgemaakt dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het EK dressuur in Gothenburg eind augustus.

Deel dit artikel op social media

Het Nederlandse team voor het EK dressuur in Gothenburg bestaat uit:

* Edward Gal (Oosterbeek) – Glock´s Voice
* Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – Glock´s Johnson TN N.O.P.
* Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin
* Diederik van Silfhout (Lunteren) – Four Seasons
* Reserve Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Apache

Bondscoach Rien van der Schaft vertelt over zijn keuze: “Ik bekijk alle combinaties het hele seizoen en alles wat ik zie, weegt mee in mijn uiteindelijke keus voor het team. Het CHIO Rotterdam en het NK zijn in het hele selectietraject aangewezen als observatiewedstrijd en daarmee het moment om alle combinaties tegelijk aan het werk te zien, maar de keus voor een team is meer dan alleen scores bij elkaar optellen. Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Madeleine Vrees zijn voor mij zonder discussie. Die scoren het hele jaar sterk en vormen de basis van het team. In Rotterdam en hier op het NK hebben ze hun klasse en vorm ook weer getoond. In overleg met het hele team rond Edward Gal hebben we gekozen om Glock´s Voice in te zetten en nog niet de relatief jonge Glock´s Zonik. Zijn tijd komt zeker nog, we willen dat paard alle tijd geven om zich optimaal in alle rust te ontwikkelen. De keus tussen Diederik en Emmelie was echt een moeilijke. Mijn keus is gevallen op Diederik omdat ik hem een zekerdere factor vindt die zich ook veel heeft laten zien op concoursen en een stijgende lijn toont. We hebben in de breedte een heel sterk team en ik zie zeker medaille kansen voor de ploeg en misschien kunnen we individueel ook nog wel voor een verrassing zorgen. Ik kijk enorm uit naar het EK”, vertelt bondscoach Van der Schaft enthousiast.

Het Nederlandse Dressuurteam wordt op het EK in Gothenburg begeleid door:

Bondscoach: Rien van der Schaft (Wenum Wiesel)
Teamveterinair: Jan Greve (Haaksbergen)
Hoefsmid: Gerry de Crom (Ospel)
Teammanager: Ad Wagenmakers (Horssen)

Het EK in Gothenburg wordt verreden van 21 tot en met 27 augustus, de dressuurruiters komen in actie op 22, 23, 25 en 26 augustus. Meer informatie op www.gothenburg2017.com.  

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Edward, Hans Peter, Diederik, Madeleine en Emmelie aan!