Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranje overtuigend naar eindzege

Oranje overtuigend naar eindzege

Cheer!

BRUSSEL - De Nederlandse hockeysters hebben de halvefinaleronde van de World Hockey League zondag afgesloten met de eindzege. In de finale in Brussel was Oranje voor de tweede keer dit toernooi China de baas, nu met 2-0.

Deel dit artikel op social media

De ploeg van bondscoach Alyson Annan had zich eerder in het toernooi al verzekerd van een startbewijs voor het WK en een plaats in de eindronde van de World Hockey League. De hockeysters bereikten zaterdag de finale door Nieuw-Zeeland met shoot-outs te verslaan. In de finale wachtte China dat eerder met 1-0 van Oranje had verloren.

In de finale vielen de doelpunten pas in het derde en vierde kwart. Caia van Maasakker was twee keer trefzeker uit een strafcorner. De eerste keer sleepte ze de bal binnen die slim was afgelegd. De Chinese keepster leek de strafcorner van Oranje in het vierde kwart aanvankelijk te stoppen, maar de bal ging er toch in, waarmee de wedstrijd beslist was.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Laura, Marloes, Maria, Maartje, Lauren, Kitty, Alyson, Laurien, Carlien, Lidewij, Caia, Anne, Xan, Margot en Frédérique aan!