Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranje nog lang niet tevreden: 'Willen meer'

Oranje nog lang niet tevreden: 'Willen meer'

Cheer!

UTRECHT - De Nederlandse voetbalsters blaken van het zelfvertrouwen in de aanloop naar de confrontatie met Zweden in de kwartfinale van het EK. "Als wij goed georganiseerd spelen, hoeven we voor niemand bang te zijn", zo verwoordde bondscoach Sarina Wiegman het gevoel binnen haar groep. "Alleen het is wel heel moeilijk om dat een hele wedstrijd vol te houden."

Deel dit artikel op social media

Oranje won in de groep alle wedstrijden, tegen Noorwegen (1-0), Denemarken (1-0) en België (2-1). In de kwartfinale wacht Zweden, dat met vier punten in groep B als tweede eindigde achter topfavoriet Duitsland. "Zweden heeft een sterke ploeg, goed georganiseerd en heel ervaren. Maar wij hebben ons dusdanig ontwikkeld dat ik ervan overtuigd ben dat we ons kunnen meten met Zweden", zei Wiegman.

Barcelona

"Ik verheug me heel erg op de wedstrijd van zaterdag en dat proef ik ook binnen de spelersgroep." De voetbalsters treffen de nummer 2 van de laatste Olympische Spelen vanaf 18.00 uur op De Vijverberg in Doetinchem. Voor Lieke Martens, tot nu toe de uitblinkster bij Oranje op het EK, kent de Scandinavische ploeg weinig geheimen. De linksbuiten speelde de afgelopen jaren bij de Zweedse clubs Kopparbergs/Göteborg en Rosengard. Martens dwong daar een transfer af naar FC Barcelona.

"Zweden presteert op grote toernooien altijd goed", zei de 24-jarige Limburgse. "Ze hebben een paar goede spelers waar we goed op moeten letten. Maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Wat we tot nu toe hebben laten zien, is een echte teamprestatie. Maar tevreden zijn we nog lang niet. Wij willen meer."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sherida, Shanice, Lieke, Jackie, Desiree, Loes, Anouk, Sari, Renate, Sheila, Kelly, Lineth, Dominique, Daniëlle, Stefanie, Vivianne, Angela, Liza, Mandy, Jill en Kika aan!