Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Opnieuw wereldrecord voor zwemster Zijderveld

Opnieuw wereldrecord voor zwemster Zijderveld

Cheer!

BERLIJN – Paralympisch zwemster Chantalle Zijderveld heeft in Berlijn haar eigen wereldrecord op de 200 meter schoolslag verbeterd. Tijdens de finale van de World Para Swimming World Series verbeterde ze de mondiale toptijd tot 2:47.96. Daarmee was ze ruim een seconde sneller dan haar oude record.

Deel dit artikel op social media

Voor Zijderveld was het haar tweede wereldrecord in Berlijn in handicapklasse SB9. Gisteren zwom ze ook een wereldrecord op de 50 meter schoolslag. Zijderveld is regerend Europees en wereldkampioen op de tussenliggende afstand; de 100 meter schoolslag. Op de Paralympische Spelen van vorig jaar won ze op die afstand brons.

Nederlandse records
Het water in het Berlijnse Europapark bleek ook op de slotdag van de World Series goed voor nieuwe Nederlandse records. Tim van Duuren (200 meter schoolslag SB8), Cléo Keijzer (100 meter rugslag S8) en Manon Vermariën (200 meter wisselslag SM9) zetten alle drie hun eigen nationale records een stukje scherper.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Chantalle aan!