Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ongelukkige Gesink moet paar dagen stilliggen

Ongelukkige Gesink moet paar dagen stilliggen

Cheer!

Een ongelukkige valpartij heeft voor Robert Gesink een einde gemaakt aan de Tour de France. ,,Vlak voor me vielen een man of vier en ik struikelde daar overheen. Het ging eigenlijk helemaal niet zo hard'', vertelde Gesink telefonisch vanuit het ziekenhuis in Oyonnax in het NOS-programma De Avondetappe. ,,Ik viel met m'n billen op het asfalt en voelde het als het ware in mijn rug schieten.''

Deel dit artikel op social media

Gesink krabbelde wel weer op, maar staan lukte amper. De klimmer van LottoNL-Jumbo, die zaterdag nog tweede was geworden in de bergetappe naar Station des Rousses, werd per ambulance afgevoerd. In het ziekenhuis bleek hij een stabiele breuk in het onderste deel van zijn wervelkolom te hebben opgelopen. ,,Op zich gaat het wel. Ik lig op m'n rug en dat zal ik de komende dagen moeten doen. Het is vooral stilliggen. Ik heb een stabiele breuk, dus een operatie is niet nodig en er is ook geen gevaar voor uitval.''

Gesink krijgt een korset aangemeten. ,,Dat is om te voorkomen dat ik bewegingen maak die ik niet mag maken. En daarmee ben ik toch mobiel. Maar dit gaat wel eventjes duren. Ik val bijna nooit, maar als ik val, is het ook altijd raak.''

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robert aan!