Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse volleybaldames tonen karakter en vechten zich terug

Nederlandse volleybaldames tonen karakter en vechten zich terug

Cheer!

De Nederlandse volleybaldames hebben in de wedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek karakter getoond. Oranje vocht terug van een 0-2 achterstand en won in het tweede pouleweekend van de World Grand Prix alsnog met 3-2.

Deel dit artikel op social media

Bondscoach Jamie Morrison besloot vandaag te starten met Yvon Belien, Celeste Plak, Robin de Kruijf, Myrthe Schoot, Anne Buijs, Laura Dijkema en Nika Daalderop. De Oranje dames begonnen fel aan het duel tegen de Dominicaanse Republiek, ze namen een voorsprong van 8-4. Maar door wat persoonlijke fouten werd de voorsprong kleiner. De Dominicaanse Republiek nam zelfs de voorsprong over op 18-19, waarop Morrison besloot een time-out te nemen. Maar Oranje wist het gaatje niet meer te dichten en verloor de openingsset met 23-25.

Ook in de tweede set begon Nederland sterk en moest de tegenstander al snel een time-out nemen (9-5). De voorsprong werd uitgebreid (16-9) dankzij een hele sterke side-out. Weer vochten de Dominicaanse dames terug en op 16-14 nam Nederland een time-out. Het werd 16-16 en toen besloot de bondscoach om Daalderop te wisselen en Balkestein in het veld te brengen. Door onnodige fouten kwam Oranje twee punten achter en dat werd niet meer goedgemaakt: 22-25.

De Dominicaanse Republiek rook de overwinning al en dat gaf ze vleugels in de beginfase van de derde set. Bij een achterstand van 5-12 greep Morrison in, hij nam een time-out en maakte zijn dames daarin duidelijk dat het alles of niets was en dat ze er vol voor moesten gaan. Dat leverde resultaat op. Anne Buijs ging steeds sterker spelen en scoorde veel punten, daarmee nam ze de rest van de wedstrijd haar ploeg op sleeptouw. Ze maakte ook het beslissende punt in de derde set: 25-22.

Toch bleef het hard werken voor elk punt, ook in de vierde set. De Dominicaanse vrouwen gaven niet op, ook niet bij een achterstand van 18-14 en 24-21. Toch dwong Oranje een vijfde set af door nipt met 25-23 de vierde set binnen te slepen. In de tie-break was Nederland heel scherp. 

De pass liep goed waardoor Dijkema haar aanvalsters lekker kon bedienen en ze op 8-3 voorsprong kwamen. Na een kleine verslapping stond het plots 9-6, tijd voor een time-out voor Oranje. Die leverde het gewenste effect op, de scherpte was terug en Buijs scoorde het matchpoint: 15-8. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Tessa, Britt, Nicole, Marrit, Anne, Femke, Maret, Jeanine, Celeste, Debby, Myrthe, Nicole en Robin aan!