Nederlandse triatleten verrassen met brons op WK mixed relay

Cheer!

Nederlandse triatleten verrassen met brons op WK mixed relay

HAMBURG – De Nederlandse triatlonploeg heeft zondag voor een daverende verrassing gezorgd op de triatlon van Hamburg. In het gloednieuwe Olympisch onderdeel van twee mannen en twee vrouwen, die achter elkaar een ultrakorte tiratlon afleggen, haalde het Nederlands kwartet een onverwachte bronzen plak. 

cheers! 0
Deel dit artikel op social media

Achter de Australische en Amerikaanse ploeg werden Maaike Caelers, Marco van der Stel, Rachel Klamer en Jorik van Egdom derde op het WK voor gemengde estafetteteams. Het onderdeel wordt in Tokyo aan het Olympisch programma toegevoegd, daarom was de bezetting in Hamburg sterker dan ooit.

Zaterdag konden de Nederlandse deelnemers nog geen indruk maken, zondag verrasten ze als team vriend en vijand. Australië was de laatste twee jaar op dit WK goed voor zilver, maar greep nu voor het eerst de wereldtitel. Vier seconden later volgden de Amerikanen en al na negen tellen kwam Jorik van Egdom als slot-triatleet op een derde plaats binnen. Caelers en Van der Stel plaatsten Nederland in een negende positie, door een getergde Klamer – niet helemaal tevreden over haar tiende plaats zaterdag – rukte het team op naar de derde plaats en die positie wist Van Egdom vast te houden.

Marco van der Stel kon het na afloop amper geloven: "Hamburg is altijd een topwedstrijd. Het inspireert om voor zoveel mensen (150.000 toeschouwers) te mogen sporten. We hoopten op een top acht klassering en nu staan we op het podium. Een droom komt uit, dit was het echt teamwerk. Laten we dit verder uitbouwen richting Tokyo 2020.’’

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rachel, Maaike en Marco aan!