Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse ploeg WK atletiek Londen bekend

Nederlandse ploeg WK atletiek Londen bekend

Cheer!

Het Nederlandse team dat van 4 tot en met 13 augustus in het Olympisch stadion van Londen deelneemt aan de wereldkampioenschappen atletiek, telt vooralsnog 31 atleten. Technisch directeur Ad Roskam heeft vandaag de ploeg bekend gemaakt. 

Deel dit artikel op social media

Het team
Abdi Nageeye, Michel Butter en Jip Vastenburg zijn wel geselecteerd voor respectievelijk de marathon en de 10.000 meter maar hebben bevestigd niet deel te zullen nemen in Londen.

Mannen:
Churandy Martina (200m, 4x100m)
Thijmen Kupers (800m)
Richard Douma (1.500m)
Hensley Paulina (4x100m)
Giovanni Codrington (4x100m)
Wouter Brus (4x100m)
Taymir Burnet (4x100m)
Liemarvin Bonevacia (4x100m)
Menno Vloon (polsstokhoogspringen)
Eelco Sintnicolaas (tienkamp)
Pieter Braun (tienkamp)

Vrouwen:
Dafne Schippers (100m, 200m, 4x100m)
Jamile Samuel (100m, 4x100m)
Naomi Sedney (100m, 4x100m)
Lisanne de Witte (400m, 4x400m)
Sifan Hassan (800m, 1.500m, 5.000m)
Sanne Verstegen (800m)
Maureen Koster (1.500m)
Susan Krumins (5.000, 10.000m)
Nadine Visser (zevenkamp, 100m horden)
Sharona Bakker (100m horden)
Eefje Boons (100m horden)
Nadine Broersen (zevenkamp)
Anouk Vetter (zevenkamp)
Melissa Boekelman (kogelstoten)
Madiea Ghafoor (4x100m, 4x400m)
Marije van Hunenstijn (4x100m)
Tessa van Schagen (4x100m)
Laura de Witte (4x400m)
Nicky van Leuveren (4x400m)
Eva Hovenkamp (4x400m)

Kwalificatieprocedure: hoe zit dat precies?
"De IAAF heeft op elk onderdeel een beoogd aantal deelnemers voor dit WK en aan dat aantal is een limiet gekoppeld. Behalen van de limiet betekent gegarandeerde deelname ook als het door de IAAF beoogde aantal wordt overschreden" aldus technisch directeur Ad Roskam.

"Zijn er echter op een onderdeel minder dan het beoogd aantal atleten die aan de limiet hebben voldaan, dan vult de IAAF het deelnemersveld aan.”

"Met de bekendmaking van de WK ploeg staan deze 31 namen vast, deze atleten kunnen hun startplaats niet meer aan een andere atleet verliezen bij een betere prestatie. Voor de IAAF loopt de kwalificatieperiode een week langer dan voor ons. In theorie is het dus mogelijk dat één van onze atleten voldoet aan de IAAF-eis. En dan gaan we serieus kijken of zo'n atleet nog zal worden toegevoegd aan ons team op openstaande plaatsen."

Estafetteploegen
In het WK-team zitten momenteel drie estafetteploegen. "De 4x100 mannen, de 4x100 vrouwen en de 4x400 vrouwen zijn voorlopig geplaatst. Zij kunnen echter uit het deelnemersveld worden verdrongen door andere landen en tegelijkertijd zal ons 4x400 mannenteam komend weekend in Heusden nog een poging doen zich te kwalificeren. Om die reden is het totale team pas volgende week maandag definitief”, aldus Roskam.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!