Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mollema: 'Dit heeft er ingehakt'

Mollema: 'Dit heeft er ingehakt'

Cheer!

Bauke Mollema hoopte na zijn ritzege in de vijftiende etappe nog een keer om dagsucces te kunnen strijden in de Tour de France. Maar of dat nog gaat lukken, betwijfelde de Groninger woensdag nadat hij in de door Primoz Roglic gewonnen zeventiende rit bergen werk had verzet voor zijn kopman Alberto Contador.

Deel dit artikel op social media

"Vandaag heeft er wel ingehakt. Hopelijk kan ik goed herstellen. We moeten maar kijken, het wordt in ieder geval heel zwaar met de aankomst bergop op de Col d'Izoard."

Mollema was woensdag na afloop van de rit in ieder geval prima te spreken over de prestaties van Trek-Segafredo. "Ik voelde mezelf vanaf de start goed", zei Mollema tegenover de NOS.

"We zaten met drie man in de ontsnapping, dat was ideaal. Alberto kwam oversteken op de Croix de Fer. Dat dat was een mooie poging om voor een rit te gaan en op te schuiven in het klassement."

De Spanjaard steeg uiteindelijk van de elfde naar de negende etappe plek. Primoz Roglic van ploeg LottoNL-Jumbo ging met de ritzege aan de haal. De Sloveen soleerde naar de winst. Nooit eerder won een renner uit dat land een rit in de Tour.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!