Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Meerkampers leiden na eerste dag EK

Meerkampers leiden na eerste dag EK

Cheer!

MONZÓN - De Nederlandse meerkampploeg heeft na de eerste dag de leiding in het Europese kampioenschap in het Spaanse Monzón. Oranje heeft 21.777 punten verzameld en dat zijn er een kleine zeventig meer dan gastland Spanje (21.702). De derde plaats is voor Tsjechië (21.092).

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse equipe komt uit in de eerste liga, de winnaar van het EK in Monzón promoveert naar de super liga met de beste landen van Europa.

Bas Markies doet het voor Nederland goed bij de mannen op de tienkamp. Hij staat tweede na vijf onderdelen met 4009 punten. Hij heeft de Spanjaard Jorge Ureña boven zich (4162 punten). Markies scoorde veel punten met zijn 10,94 op de 100 meter, 7,43 bij het verspringen en 14,20 met de kogel.

Nadine Broersen is de beste Nederlandse op de zevenkamp. Ze bezet de tweede plaats na vier onderdelen met 3713 punten. De Tsjechische Eliska Klucinova haalde net iets meer punten (3752). Broersen, oud-wereldkampioene indoor (vijfkamp), was degelijk op alle nummers en het meest tevreden over de 1,84 bij het hoogspringen en de 14,35 met de kogel.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!