Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Martina pakt WK-limiet 200 meter, Hassan ongenaakbaar

Martina pakt WK-limiet 200 meter, Hassan ongenaakbaar

Cheer!

PARIJS - Tijdens de Diamond Leaguewedstrijd in Parijs heeft Churandy Martina de limiet op de 200 meter voor deelname aan de wereldkampioenschappen behaald. Martina (32) liet een tijd noteren van 20.27s, ruimschoots onder de vereiste Atletiekunie-limiet van 20.44, en goed voor een tweede plaats achter de genaturaliseerde Turk Guliyev (20.15). Eerder op de avond liep Martina ook een 100 meter (10.23s). De limiet voor deelname aan de WK op de 100 meter bedraagt 10.12s. 

Deel dit artikel op social media

In Parijs kwamen nog vier andere Nederlanders aan de start. Sifan Hassan schitterde ook nu weer op haar specialiteit, de 1500 meter. Net als in Hengelo vorig maand won Hassan (24) de race van kop af aan, en bleef 3.57.10 maar net boven haar eigen beste wereldjaarprestatie van Hengelo. Ze troefde in Parijs onder andere Olympisch kampioene Kipyegon af. Hassan: ,,Het was een moeilijke race vanaf de razendsnelle start, maar deze winst is erg belangrijk voor mij omdat het veld in Parijs enorm sterk was. Dit geeft mij vertrouwen voor de WK, iets wat iedereen nodig heeft.” 

Maureen Koster, net als Hassan reeds gekwalificeerd voor de WK werd op dezelfde 1500 meter elfde met een tijd van 4.06.70. Thijmen Kupers wist in Parijs niet te imponeren; hij werd achtste op de 800 meter in 1.46.07. Zijn verklaring: ,, Het lichaam is gewoon even op. Zonde dat dat nu in zo'n mooi veld is. Komende weken naar de echte vorm toewerken!” Ook Melissa Boekelman kwam niet tot een bevredigende uitslag. Met de kogel kwam ze tot 17,22 meter. Zij weet haar matige prestatie aan een verkeerde maaltijd in het hotel. 

De volgende Diamond Leaguewedstrijd is op donderdag 6 juli in Lausanne, onder andere met Dafne Schippers op de 100 meter. De Wereldkampioenschappen zijn van 4-13 augustus in Londen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Churandy, Sifan en Maureen aan!