Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Manon Flier en Marleen van Iersel door op WK Beachvolleybal

Manon Flier en Marleen van Iersel door op WK Beachvolleybal

Cheer!

WENEN - Manon Flier en Marleen van Iersel hebben zich gekwalificeerd voor de eliminatiefase van het WK Beachvolleybal in Wenen. Het duo van Beachvolleybal Team Nederland won in de derde en laatste poulewedstrijd met 2-1 van Italië (Menegatti / Perry). Met twee overwinningen en een nederlaag eindigen Flier en Van Iersel als tweede in poule G. 

Deel dit artikel op social media

Flier en Van Iersel, die pas sinds dit jaar een team vormen, begonnen goed tegen de ervaren Marta Menegatti en haar teamgenoot Rebecca Perry. De Nederlanders wonnen de eerste set met 21-18, mede dankzij maar liefst vier aces van Manon Flier. Halverwege de set stond Oranje nog met 10-14 achter, maar die achterstand werd snel gerepareerd.

In set twee konden Flier en Van Iersel zich verzekeren van een vervolg in het toernooi, maar het Nederlandse matchpoint werd door Italië ongedaan gemaakt. Menegatti en Perry namen het initiatief over, wonnen de tweede set met 24-22 en dwongen zo een derde set af.

In de beslissende derde set namen Flier en Van Iersel vanaf het begin afstand van de Italianen. Met overtuigend spel liepen de BTN'ers uit naar 15-12, waardoor de 2-1 zege een feit was. Als alle poulewedstrijden zijn gespeeld wordt bekend welke tegenstander Flier en Van Iersel treffen in het vervolg van het WK.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Manon en Marleen aan!