Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Maaike Caelers derde in WB-wedstrijd

Maaike Caelers derde in WB-wedstrijd

Cheer!

TISZAUJVAROS – De Limburgse triathlete Maaike Caelers is terug in internationale competitie. Vandaag onderstreepte ze dat met een derde plaats in de World Cup race in Tiszaujvaros, waar ze in de eindsprint nipt het brons pakte op slechts zes seconden van de overwinning. 

Deel dit artikel op social media

Caelers miste vorig jaar op een haar na de Olympische Spelen van Rio, na eerder wel samen met Rachel Klamer in Londen voor Nederland te zijn uitgekomen. Caelers brak daarna mentaal en kampte met blessures. Ze besloot de sport een klein jaar lang te parkeren. Dit voorjaar kwam ze voorzichtig terug, maar op de ETU-cup in Holten gooide een valpartij bij het fietsen opnieuw roet in het eten. De ommekeer kwam vorige week in Hamburg, waar ze het Nederlandse team mede naar brons leidde op het WK Mixed Relay, het nieuwe Olympische onderdeel.

Vandaag werd ze op eigen kracht derde in de Hongaarse wereldbekerwedstrijd, het op een na hoogste niveau in de triathlonsport (World Triathlon Series zijn de top met als WK finale dit jaar Rotterdam). In Hongarije moesten de triatleten eerst een halve finale doen. De beste tien kwalificeerden zich voor de finale. Caelers hield zich rustig in die eerste race, werd negende en dat was voldoende.

Hoe anders was haar krachtexplosie in de finale. Na als twintigste uit het water geraakt, tapte de voormalig landskampioene hard door naar de kopgroep om als vierde de wisselzone in de schieten. Ze liep meteen vooraan, moest daarna nog op zoek naar een tweede adem waardoor ze halverwege als zevende doorkwam. Daarna zette de 26-jarige triatlete alles op alles om de derde plaats te halen.

,,Brons staat me goed’’, lachte Caelers na afloop. Bij de mannen was Menno Koolhaas enige finalist. Hij kwam als elfde uit het water, maar miste de macht om aan te sluiten bij de kopgroep. Halverwege het fietsen moest Koolhaas de strijd staken. De wedstrijd werd gewonnen door thuisfavoriet Bence Bicsak.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maaike aan!