Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Krumins razendsnel in Heusden, limietpogingen mislukken

Krumins razendsnel in Heusden, limietpogingen mislukken

Cheer!

Susan Krumins (voorheen Kuijken) maakte zaterdagavond veel indruk op de 5000 meter tijdens de Nacht van de Atletiek in het Belgische Heusden. Het doek viel voor drie Nederlandse topatleten en een estafetteteam, die hun allerlaatste limietpoging voor deelname aan de wereldkampioenschappen atletiek in rook zagen opgaan. 

Deel dit artikel op social media

Krumins (31) liet zien twee weken voor de WK in juiste vorm te verkeren. Ze won de 5000 meter in een dik persoonlijk record van 14.53.35. Na Sifan Hassan’s Nederlandse record van eerder dit seizoen is dit de tweede tijd ooit gelopen. Zowel Hassan als Krumins zal op de WK deelnemen op de 5000 meter. Hassan combineert dit met de 1500 meter, Krumins met de 10.000 meter. 

Sprinters aangewezen op estafettes

Liemarvin Bonevacia moest op de 400 meter 45.50 lopen. De 28-jarige Curaçaoënaar, Nederlands recordhouder met een persoonlijk record van 44.72 kwam vanuit de buitenbaan 8 uitgerekend in slecht weer tot een tegenvallende tijd van 46.35. Bonevacia was tijdens zijn laatste twee toernooien, de EK atletiek en de EK indoor nog succesvol met twee bronzen medailles. Het missen van de limiet is voor Bonevacia extra wrang omdat hij eind juni in Lille reeds 45.44 liep, maar gediskwalificeerd werd. Bonevacia is wel geselecteerd voor de 4x100 meter. In Heusden kwam Bonevacia ook nog aan de start op de 4x400 meter; het team bleef in een stortbui met 3.05.22 ver van de vereiste 3.02.10. Die tijd was nodig om bij de beste 16 landen te komen. 

Tessa van Schagen (23) brak vorig jaar door op de 200 meter. Ze kwam deze zomer vanwege blessures pas laat in actie en bleef in Heusden met 23.29 boven de WK-limiet van 23.10. Van Schagen is voor Londen nu alleen geselecteerd voor de 4x100 meter estafette. 

Laura de Witte kwam deze week met een bronzen medaille op de 400 meter en een nieuw persoonlijk record van 52.15 terug uit Polen, waar ze deelnam aan de EK onder 23 jaar. Zij diende 52.10 te lopen voor deelname aan de WK. De 21-jarige Noord-Hollandse kwam in Heusden tot 53.30. In Londen mag ze uitkomen op de 4x400 meter. 

Laatste test WK-gangers

Naast Krumins kwamen meer WK-gangers aan de start voor hun laatste wedstrijd op weg naar de WK, die van 4-13 augustus 2017 in het Olympisch stadion van Londen worden gehouden. Richard Douma (1500 meter) testte zich op de 800 meter en kwam tot een nieuw persoonlijk record van 1.47.95. Maureen Koster liep 4.06.67 op de 1500 meter, haar eigen specialiteit. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Susan, Tessa, Laura, Richard en Liemarvin aan!