Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

’Kromo’ beslist na WK over Tokio 2020

’Kromo’ beslist na WK over Tokio 2020

Cheer!

Ranomi Kromowidjojo beslist na de wereldkampioenschappen zwemmen, die eind deze maand in Boedapest plaatsvinden, of ze haar loopbaan vervolgt tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. "Het zal afhangen van mijn resultaten tijdens de WK en het toekomstperspectief dat deze bieden. Ik houd in ieder geval alle opties open’’, aldus de drievoudig olympisch kampioene.

Deel dit artikel op social media

Net als na de teleurstellend verlopen Spelen van Rio zal de 26-jarige Kromo een maand afstand nemen van de sport om zo tot een afgewogen besluit te komen. In september 2016 besloot ze in ieder geval nog één seizoen door te gaan met zwemmen. Nu zal de beslissing gelden voor een termijn van drie jaar.

De kopvrouw van de Nederlandse zwemploeg komt tijdens de mondiale titelstrijd in Hongarije vier maal aan de start. Naast haar reguliere nummers, de 50 en 100 meter vrije slag plus de 4 x 100 vrij, heeft ze de (niet-olympische) 50 vlinder aan haar repertoire toegevoegd. Kromowidjojo zwemt in Boedapest, sinds ze in 2007 in Melbourne debuteerde, haar zesde WK langebaan.

Concrete doelen voor de WK heeft ze zich, met het oog op de toekomst, niet gesteld. "Ik heb in mijn carrière nog altijd niet de perfecte race gezwommen. Het streven is om dat op de WK te laten zien’’, zei ze daar eerder over. De mogelijkheid bestaat volgens Kromowidjojo dat ze een streep onder haar loopbaan zet als ze er in Hongarije in slaagt de volmaakte wedstrijd te zwemmen. "Dat zou zomaar kunnen.’’

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi aan!