Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kramer: 'Doorgroeien naar hoogtepunt in februari'

Kramer: 'Doorgroeien naar hoogtepunt in februari'

EK en WK

Cheer!

Sven Kramer brak eerder dit jaar tijdens een wielerkoers zijn sleutelbeen, maar desondanks verloopt de voorbereiding van de schaatser van LottoNL-Jumbo op de Olympische Spelen in Pyeongchang volgens plan. 

Deel dit artikel op social media

"Ik sta er goed voor, zeker gezien de omstandigheden. Ik heb weinig hinder ondervonden van mijn sleutelbeenbreuk, want ik heb goed door kunnen bouwen richting het zomerijs. Ik heb veel wedstrijden gefietst en een solide basis kunnen leggen aan het begin van de zomer. Dat is belangrijk voor de specifieke trainingen die nu steeds meer op het programma staan", aldus Kramer op de website van LottoNL-Jumbo.

De Friese topschaatser is niet bang om weer te gaan fietsen. "Nee, eigenlijk niet. Het is een belangrijk trainingsproces voor mij. Zonder wedstrijden is dat proces lastig te vervangen. Het is moeilijk om die prikkels te krijgen buiten competitie om. Ik vind het heel leuk om te doen, haal er energie uit en word er beter van. Daarnaast kun je trainingsrit ook vallen. Tijdens wedstrijden is het risico groter, maar ik heb geen angst gekregen door de val."

Uit fysieke testen blijkt dat Kramer goed op weg is. "Ten tweede, en dat is misschien wel het allerbelangrijkste, uit het gevoel op het ijs. Ik heb een goed gevoel op de schaatsbaan in Thialf. Dat is een teken dat ik op de juiste weg ben. Ik ben, net als de afgelopen twee jaar, aan het doorgroeien naar hopelijk een hoogtepunt in februari."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sven aan!