Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Klamer in Edmonton vooral blij weer te racen

Klamer in Edmonton vooral blij weer te racen

Cheer!

EDMONTON - Rachel Klamer is zaterdag de enige Nederlandse in de eliterace van de zesde wedstrijd meetellend voor de ITU World Triathlon Series in Edmonton. Naast Klamer komen er ook vier paratriatleten in actie in Canada tijdens de World Paratriathlon Series.

Deel dit artikel op social media

 

Rachel Klamer begon dit seizoen met een 25e (Gold Coast) en een twintigste plaats (Yokohama) aarzelend aan de World Triathlon Series, maar eindigde twee weken geleden in Hamburg weer in de top tien. In Edmonton hoopt de atlete uit het Overijsselse Beuningen de stijgende lijn vast te houden. “Het zou mooi zijn als ik in de komende wedstrijden weer wat constanter presteer. Het doel is gewoon lekker te racen; bezig te zijn met het proces, niet zozeer het resultaat, dan zien we wel waarin dat resulteert”, aldus Klamer die met nummer zeven van start gaat.

De favorieten in de vrouwenrace in Edmonton zijn de Amerikaanse Katie Zaferes, de aanvoerster in de tussenstand om het wereldkampioenschap, haar landgenote Kirsten Kasper, de nummer twee in de ranking, en Flora Duffy, de regerend wereldkampioene uit Bermuda. Er komen geen Nederlandse mannen in actie in de mannenrace waarin de Spanjaarden Mario Mola en Javier Gomez de grootste kanshebbers voor de overwinning zijn.

Vrijdag komen vier paratriatleten aan de start van de ITU World Paratriathlon Series-race. Geert Schipper is de grote favoriet in de PTWC-klasse  voor rolstoelatleten. Margret IJdema maakt in dezelfde klasse haar debuut in de World Paratriathlon Series en is daarin een van de drie deelneemsters. Ook Maurits Morsink, uitkomende in de PTS2-categorie, heeft uitzicht op het podium en Daniël Knegt, met guide Pascal Valentijn, is een kandidaat voor een top vijf-notering in de klasse voor slechtzienden.
Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rachel aan!