Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jackpot voor Van Gerwen in Las Vegas

Jackpot voor Van Gerwen in Las Vegas

Cheer!

Er staat de laatste tijd weer eens geen maat op Michael van Gerwen. De 28-jarige Brabander houdt de laatste weken huis in de World Series of Darts. Na zijn victorie van vorige week tijdens de Sjanghai Masters sloeg hij dit keer toe bij de US Darts Masters in Las Vegas. In de eindstrijd versloeg Van Gerwen de verrassende finalist Daryl Gurney met 8-6 in legs. 

Deel dit artikel op social media

"Het is mooi om de eerste US Darts Masters te winnen", aldus Van Gerwen. Het evenement maakte voor de eerste keer deel uit van de lucratieve World Series of Darts, waarvoor de beste darters de wereld over reizen. "Het hele evenement was fantastisch. De fans, de spelers en de PDC hebben er iets moois van gemaakt. Ik kan niet wachten om volgend jaar terug te keren." Dankzij de eindzege ontving de regerend wereldkampioen een cheque van ruim 20.000 euro.

Van Gerwen maakte in de halve finales al korte metten met Gerwyn Price. 'Mighty Mike' gunde zijn tegenstander geen enkele leg; 8-0. Gurney rekende bij de laatste vier af met tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson. De Noord-Ier besliste die partij met 8-4 in zijn voordeel. Raymond van Barneveld werd in de kwartfinales uitgeschakeld. Waar hij tijdens de Sjanghai Masters bij de laatste acht van Anderson wist te winnen, moest hij in Las Vegas zijn meerdere erkennen. De Schot legde 'Barney' met 8-4 over de knie.

De World Series of Darts wordt in augustus vervolgd in Nieuw-Zeeland en Australië, waar de Auckland, Melbourne en Perth Darts Masters worden afgewerkt. Van Gerwen is daar niet bij. Hij en zijn vrouw Daphne verwachten rond die tijd hun eerste kindje.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!