Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeysters met moeite en geluk naar finale

Hockeysters met moeite en geluk naar finale

Cheer!

BRUSSEL - De Nederlandse hockeysters hebben zich zaterdag met veel moeite en geluk geplaatst voor de finale van de World League (derde fase) in Brussel. Oranje versloeg in de halve eindstrijd Nieuw-Zeeland via shoot-outs: 5-4. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1.

Deel dit artikel op social media

In de barrage waande Nieuw-Zeeland zich na de twaalfde shoot-out bij een stand van 3-4 winnaar. Nederland schakelde echter de videoscheids in, omdat het doelpunt met een fractie van een seconde buiten de tijd zou zijn gemaakt. Oranje kreeg gelijk van de arbitrage waarna de reeks weer verder ging. Met twee reddingen op de achttiende shoot-out zorgde keepster Anne Veenendaal alsnog voor de Nederlandse winst.

Oranje speelt zondag in de finale tegen China, dat zaterdag Zuid-Korea met 3-0 versloeg.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Laura, Marloes, Maria, Maartje, Lauren, Kitty, Alyson, Laurien, Carlien, Lidewij, Caia, Anne, Frédérique, Xan en Margot aan!