Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Heister vervangt Li Jiao als coach tafeltennissers

Heister vervangt Li Jiao als coach tafeltennissers

Cheer!

Danny Heister is de nieuwe coach van de Nederlandse tafeltennissers, zo heeft de Nederlandse tafeltennisbond NTTB woensdag bekendgemaakt.

Deel dit artikel op social media

Heister zal voor het eerst als coach optreden bij het EK Teams in september in Luxemburg. De 46-jarige Zevenaar is bij het mannenteam de vervanger van hoofdbondscoach Li Jiao. Zij heeft haar aandacht verlegd naar het vrouwenteam, waar ze Elena Timina heeft opgevolgd. 

"Danny neemt zijn ervaring als topspeler én een bewezen track-record als succesvol coach mee'', zegt technisch directeur Paul Haldan. "Niet elke goede speler is een goede coach, maar Danny heeft zich daarin inmiddels meer dan bewezen. Hij is iemand die onze spelers beter kan maken."

Heister werd tussen 1991 en 2008 elf keer Nederlands kampioen. Hij blijft ook de coach van het Duitse team Borussia Düsseldorf.

"Het is alweer zeven jaar geleden dat ik in Nederland actief ben geweest als coach", zegt Heister in een eerste reactie op zijn aanstelling. "De afgelopen jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan bij een Europese topclub en met veel internationale spelers mogen werken."

"We willen graag de herenselectie naar een hoger niveau tillen en ik ben ervan overtuigd dat door hard en slim werken en een goede samenwerking dat moet lukken."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!