Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Giro-winnaar Dumoulin laat Vuelta aan zich voorbij gaan

Giro-winnaar Dumoulin laat Vuelta aan zich voorbij gaan

Cheer!

Tom Dumoulin rijdt dit jaar geen Vuelta, zo heeft ploegbaas Iwan Spekenbrink van Team Sunweb vrijdag bevestigd tegenover de NOS.

Deel dit artikel op social media

Giro-winnaar Dumoulin gaat zich richten op het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen, waar op woensdag 20 september de tijdrit voor mannen op het programma staat en vier dagen later de wegwedstrijd volgt.

De 26-jarige Dumoulin zal daarvoor wel de Clasica San Sebastian rijden en de World Tour-wedstrijden in Quebec en Montreal. Ook gaat hij van start in de Binck Bank Tour door België en Nederland.

Eerder besloot Dumoulin, die een kleine maand geleden historie schreef door de Ronde van Italië te winnen, al om niet te starten in de Tour de France. Vorig jaar reed hij zowel de Giro als de Tour, maar toen moest hij in beide grote rondes voortijdig opgeven door een blessure.

In 2015 reed Dumoulin voor het laatst de Vuelta. Hij ging toen op de voorlaatste dag nog aan de leiding in het klassement, maar viel in de laatste bergetrit terug naar de zesde plaats. Fabio Aru schreef de koers uiteindelijk op zijn naam.

Kelderman

Wilco Kelderman zal  volgende maand in de Ronde van Spanje de kopman zijn van Team Sunweb. De 21-jarige Sam Oomen maakte zijn Vuelta-debuut bij de Duitse ploeg met Nederlandse roots.

De Vuelta begint dit jaar op zaterdag 19 augustus met een ploegentijdrit in het Franse Nîmes. Op 10 september eindigt het peloton in Madrid.

Vorig jaar ging de eindzege in de Spaanse rittenkoers naar de Colombiaan Nairo Quintana, die momenteel een bijrol vertolkt in de Tour de France. Robert Gesink maakte toen indruk door namens Lotto-Jumbo de koninginnenrit te winnen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!