Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Emotionele Bertens pakt in Gstaad vierde WTA-titel in carrière

Emotionele Bertens pakt in Gstaad vierde WTA-titel in carrière

Cheer!

Kiki Bertens heeft zondag de finale van het WTA-toernooi in Gstaad gewonnen. De Wateringse barstte tijdens de derde set van haar partij tegen de Estse Anett Kontaveit in huilen uit, maar won wel met 6-4, 3-6 en 6-1. Ook in het dubbelspel pakte Bertens de titel.

Deel dit artikel op social media

Het is de vierde toernooizege voor Bertens op WTA-niveau. Vorig jaar verloor de 25-jarige Nederlandse nog in de finale van het Zwitserse graveltoernooi.

Bertens begon voortvarend aan de wedstrijd en brak de eerste twee servicegames van Kontaveit. Maar daarna leverde ze tweemaal haar eigen service in waardoor de 21-jarige Estse terugkwam tot 3-3. Bertens brak haar opponente opnieuw en gaf die marge niet meer weg: 6-4.

In de tweede set was één break voldoende voor Kontaveit, die met haar 32e plek op de wereldranglijst drie plekken hoger ingeschaald staat dan Bertens. Bij 2-1 wist Bertens haar opslagbeurt niet te behouden, waarna Kontaveit de set met 6-3 binnenhaalde.

Tranen

De pupil van Raemon Sluiter barstte bij een 2-1 voorsprong in de derde set plots in tranen uit. Haar trainer praatte kort op haar in, waarna Bertens op love de service van Kontaveit brak en een 3-1 voorsprong nam.

Kontaveit, die wordt gecoacht door de Nederlander Glenn Schaap, verloor ook haar volgende servicegame, waardoor Bertens op 5-1 kwam. Zonder problemen behield ze vervolgens haar servicegame en won daarmee de partij. De tranen rolden daarna opnieuw over haar wangen.

Vijfde finale

Bertens moest in de finale van vorig jaar in Gstaad in drie sets buigen voor de Zwitserse Viktoria Golubic. In haar hele carrière speelde de Wateringse vijfmaal de eindstrijd van een WTA-toernooi. Ze won eerder in Fez (2012) en Neurenberg (2016 en 2017).

Bertens zakte afgelopen maandag op de wereldranglijst van de 24e naar de 35e plek, omdat ze de punten van het toernooi in Gstaad kwijtraakte. Het Zwitserse graveltoernooi stond vorig jaar een week eerder op de kalender in verband met de Olympische Spelen.

Dubbelspel

Later op zondagmiddag won Bertens ook de finale van het dubbeltoernooi in Gstaad. Samen met de Zweedse Johanna Larsson was ze met 7-6 (4), 4-6 en 10-7 te sterk voor Golubic en de Servische Nina Stojanovic.

Voor Bertens is het haar tweede toernooizege van dit seizoen in het dubbelspel. Begin dit jaar schreef ze met Larsson het toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland op haar naam.

In totaal heeft de Zuid-Hollanse nu zeven WTA-titels in het dubbelspel op haar erelijst staan. Vorige maand verloor ze met Demi Schuurs de eindstrijd in Rosmalen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!