Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

EK vrouwen opent met Nederland - Noorwegen

EK vrouwen opent met Nederland - Noorwegen

Cheer!

UTRECHT - De Nederlandse voetbalsters openen vanavond het EK in eigen land tegen Noorwegen. Oranje ontvangt de verliezend finalist van het vorige EK in de uitverkochte Galgenwaard in Utrecht. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

Deel dit artikel op social media

De voetbalsters van bondscoach Sarina Wiegman willen in eigen land dolgraag laten zien hoe goed ze kunnen voetballen. ,,Dit is óns EK'', riepen ze de afgelopen weken steeds. Met Noorwegen treft Oranje op papier direct de zwaarste tegenstander in groep A. De Noorse vrouwen werden in 1987 en 1993 kampioen van Europa en bereikten vier jaar geleden de finale, waarin Duitsland te sterk was (0-1). Met aanvalster Ada Hegerberg van Olympique Lyon, de winnaar van de Champions League, heeft Noorwegen de vrouw in huis die vorig jaar werd uitgeroepen tot beste voetbalster in Europa.

Oranje speelt in de groep ook nog tegen Denemarken (donderdag in Rotterdam) en België (24 juli in Tilburg). Die duels zijn eveneens al uitverkocht. De nummers één en twee van de groep gaan naar de kwartfinales.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Desiree, Anouk, Sari, Renate, Sherida, Lineth, Daniëlle, Stefanie, Vivianne, Shanice, Lieke, Angela, Liza, Mandy, Jill, Loes, Sheila, Kelly, Dominique, Jackie en Kika aan!