Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Eerste goud binnen voor Nederland op World Games

Eerste goud binnen voor Nederland op World Games

World Games

Cheer!

WROCLAW - Op de vijfde dag van de World Games in Polen hebben de korfballers de eerste gouden medaille voor Nederland veroverd. Chinees Taipei, dat voor het eerst de finale haalde, werd met 26-14 verslagen.

 

Deel dit artikel op social media

Bij rust was het 13-7 in het voordeel van Oranje. Topscorer aan de kant van Nederland was Laurens Leeuwenhoek, die zesmaal trefzeker was. Aanvoerder Mick Snel: “Ik ben ontzettend blij. We hadden een goed plan en hebben Chinees Taipei absoluut niet onderschat. We hebben gewoon goed gespeeld en het verdiend.”

Verder verliep deze vijfde World Games-dag voor Nederland niet bepaald naar wens. Powerliftster Ankie Timmers behaalde een knappe zevende plaats – bij squat had ze met 220 kilo een Nederlands record -, maar daarnaast boekten de Nederlanders geen aansprekende resultaten. Inline-skaters Ronald Mulder, Michel Mulder, Kay Schipper en Bianca Roosenboom kwamen op de 500 meter en/of puntenkoers niet verder dan de eerste of tweede ronde en ook squashsters Tessa ter Sluis en Milou van der Heijden werden al direct uitgeschakeld.

Karateka Geoffrey Berens kon zijn imposante carrière niet bekronen met een ereplaats en wakeboardster Sanne Meijer kwam tweemaal ten val, waardoor ze donderdagochtend in de herkansingsronde moet aantreden.

Studio Wrocław kreeg vandaag topbiljarter Dick Jaspers en Jaap de Groot, chef sport van de Telegraaf aan tafel. Deze vijfde uitzending komt vanavond rond 22.30 uur op het Facebook-account van TheWorldGamesNL te staan.

De Nederlandse delegatie is te volgen via TheWorldGamesNL.nl en op Facebook, Twitter en Instagram onder TheWorldGamesNL.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!