Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Coach Wiegman opgelucht na zwaarbevochten zege Oranjevrouwen

Coach Wiegman opgelucht na zwaarbevochten zege Oranjevrouwen

Cheer!

ROTTERDAM - Bondscoach Sarina Wiegman was donderdagavond opgelucht na de zwaarbevochten 1-0 zege van de Oranjevrouwen op Denemarken in de tweede groepswedstrijd van het EK.

Deel dit artikel op social media

Haar ploeg bleef overeind in een spannende slotfase en pakte zo drie belangrijke punten in de strijd om een plek in de kwartfinales. 

"In de tweede helft waren we voornamelijk aan het tegenhouden. Het lukte ons niet om de bal in te ploeg te houden, dus het werd echt nog spannend", constateerde Wiegman na afloop op Het Kasteel in Rotterdam tegen de NOS.  

Oranje speelde een sterke eerste helft en kwam na twintig minuten ook op voorsprong nadat Sherida Spitse een strafschop verzilverde. Na rust was het Denemarken dat domineerde en goede kansen kreeg op de gelijkmaker. De sterk keepende Sari van Veenendaal voorkwam echter dat Nederland punten morste in Rotterdam. 

Remise

Door de zege op Denemarken heeft Oranje in de derde en laatste groepswedstrijd tegen België aan een punt genoeg om de kwartfinales te bereiken. Wiegman is echter niet van plan om met die instelling de wedstrijd in te gaan.

"Wij gaan geen dingen veranderen, dus we gaan ook niet voor een remise spelen", aldus Wiegman. "We willen die wedstrijd gewoon winnen."

Nederland-België begint maandag om 20.45 uur in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. De andere wedstrijd in groep A gaat tussen hekkensluiter Noorwegen en Denemarken en begint eveneens om 20.45 uur. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Desiree, Anouk, Sari, Sherida, Lineth, Dominique, Daniëlle, Stefanie, Vivianne, Shanice, Lieke, Angela, Mandy, Renate, Sheila, Kelly, Jackie, Liza, Jill, Loes en Kika aan!