Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brouwer en Meeuwsen starten met winst

Brouwer en Meeuwsen starten met winst

Cheer!

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn het WK in Wenen goed begonnen. Het Nederlandse koppel, in 2013 wereldkampioen en in 2016 goed voor olympisch brons, won vrijdag zijn eerste groepswedstrijd van de Uruguayanen Mauricio Sebastian Vieyto en Marco Cairus in twee sets: 21-15 22-20.

Deel dit artikel op social media

Brouwer moest eerder deze maand nog opgeven in het Amerikaanse Long Beach met een blessure aan zijn rechterbovenbeen, maar is precies op tijd hersteld. Komende zondag spelen de Nederlanders hun tweede groepswedstrijd tegen de Italianen Alex Ranghieri en Adrian Carambula.

"Het was nog niet helemaal op de manier zoals we willen spelen, maar we winnen met 2-0 en winnen is altijd lekker. We gaan vast groeien in het toernooi", zei Brouwer op volleybal.nl. Hij speelde pijnvrij. "Ik had deze wedstrijd nergens last van. Ik hield wel rekening met de belasting, dus serveerde uit stand, iets wat ik nog nooit had gedaan."

Varenhorst/Van Garderen

Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen, het tweede Nederlandse duo op het WK, wisten de eerste set te winnen van het als vierde geplaatste Braziliaanse koppel Evandro/André en bleven ook in de tweede set lang bij, maar moesten uiteindelijk in drie sets buigen: 1-2 (22-20 21-23 7-15).

Flier/Van Iersel

Manon Flier en Marleen van Iersel verloren hun eerste groepswedstrijd van de Canadese speelsters Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes in twee sets: 13-21 21-23.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alexander, Robert, Manon, Marleen, Christiaan en Maarten aan!