Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bowlers stranden in voorrondes, korfballers eenvoudig langs België

Bowlers stranden in voorrondes, korfballers eenvoudig langs België

World Games

Cheer!

WROCLAW – Op de tweede dag van de World Games in Wrocław boekte de Nederlandse delegatie wisselende resultaten. Bowlers Jeffrey de Wakker en Johnny Spil slaagden er tijdens het singles-toernooi niet in om de laatste zestien te bereiken. Later op de dag wisten de korfballers België al snel van zich te schudden.

Deel dit artikel op social media

Bowlen
Spil had moeite om de juiste lijn te vinden en voor hem was het al snel duidelijk dat hij de voorrondes niet zou overleven. Hij werd 31e. De Wakker schommelde lange tijd rond de felbegeerde zestiende plek en hij gooide een ijzersterke slotgame, maar kwam veertien pins tekort voor een plek in de tweede ronde. De Wakker, die zeventiende werd: "Ik baal onwijs. Ik was zó dichtbij." Spil en Van de Wakker komen maandag uit in het doubles-toernooi.

Korfbal
De korfballers waren net als enkele weken geleden duidelijk te sterk voor aartsrivaal België. Het team van bondscoach Wim Scholtmeijer nam gelijk een ruime voorsprong en na een 13-8 ruststand liep de regerend titelhouder uit naar 24-16. Mick Snel was zesmaal trefzeker. Oranje speelt zondag de derde en laatste groepswedstrijd tegen Australië.

Talkshow:
Dagelijks is er via de Facebookpagina van WorldgamesNL een talkshow rond de Nederlandse ploeg te zien. In de eerste uitzending waren Michel Mulder, Suzanne Struik en Jan-sjouke van den Bos te gast. Bekijk de uitzending hieronder.

Volg de hele Nederlandse delegatie tijdens de World Games via www.theworldgamesnl.nl.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!