Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bastianelli sprint naar zege in Giro Rosa, Van der Breggen behoudt leiding

Bastianelli sprint naar zege in Giro Rosa, Van der Breggen behoudt leiding

Cheer!

Marta Bastianelli heeft zaterdag de negende etappe van de Giro Rosa gewonnen. De Italiaanse renster van Alé Cipollini was na 122,3 kilometer van Palinuro naar Polla de snelste in de massasprint.

Deel dit artikel op social media

Bastianella bleef de Finse Lotta Lepistö (tweede) en haar landgenote Giorgia Bronzini (derde) nipt voor.

Het peloton liep in de slotkilometer een kopgroep van drie in. De drie vluchters, Malgorzata Jasinska, Lauren Kitchen en Anna Trevisi, kregen een voorsprong van iets meer dan een minuut en hielden tot in de straten van Polla vol, waar ze alsnog werden teruggepakt.

Olympisch kampioene Anna van der Breggen blijft leider in de Ronde van Italië voor vrouwen. De 27-jarige Nederlandse, die de Giro Rosa in 2015 ook op haar naam schreef, heeft een voorsprong van 1.03 op de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Annemiek van Vleuten staat derde met een achterstand van 1.39 op haar landgenote.

De tiendaagse rittenkoers eindigt zondag met een etappe met start en finish in Torre del Greco over 124 kilometer. Op vijftien kilometer voor de finish volgt in de verder relatief vlakke etappe een beklimming van de vulkaan Vesuvius, de laatste scherprechter in deze editie van de Giro Rosa.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anna aan!