Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

4 uit 4 voor Nederland op WK Beach

4 uit 4 voor Nederland op WK Beach

Cheer!

Beachvolleybal Team Nederland heeft zondag op het WK Beachvolleybal in Wenen gezorgd voor een echte Super Sunday. Alle vier teams die in actie kwamen wonnen hun pouleduel. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen bleven ongeslagen in Wenen en stevenen af op de poulewinst. De andere drie teams boekten hun eerste zege en houden zo hun kansen open.

Deel dit artikel op social media

Knappe 2-0 zege Varenhorst / Van Garderen op Mexico 

Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen hebben op het WK Beachvolleybal in Wenen voor een perfecte Nederlandse score gezorgd. Dankzij hun 2-0 zege op de Mexicanen Virgen / Ontiveros werd het een Super Sunday voor Beachvolleybal Team Nederland met 4 zeges in 4 wedstrijden.  

Varenhorst en Van Garderen begonnen uitstekend aan hun avondwedstrijd op veld 2. Met prachtig volleybal werd een 9-5 voorsprong genomen, tot genoegen van het aanwezige Nederlandse publiek. Na een moeilijke fase van Maarten van Garderen, die keer op keer niet tot scoren kwam, liep Mexico uit naar een 18-14 voorsprong. Van Garderen kwam zijn inzinking goed te boven, en knokte zich met zijn teamgenoot terug in de set. Na een mooie reeks punten wist Oranje toch de eerste set te winnen met 21-19. 

In set twee was het verschil groter. Varenhorst en Van Garderen waren de baas en lieten zich niet meer bedreigen. Met 21-13 werd de 2-0 zege veiliggesteld.  Op dinsdag spelen Varenhorst en Van Garderen hun laatste poulewedstrijd tegen de Cubanen Quesada en Pina.

Meppelink en Van Gestel boeken monsterzege op Kenia 

Madelein Meppelink en Sophie van Gestel hebben zondagmiddag op het WK Beachvolleybal goede zaken gedaan door Kenia (Gaudencia / Too) ruim met 2-0 te verslaan. Het duo van Beachvolleybal Team Nederland kreeg in twee sets slechts twaalf punten tegen (21-5, 21-7). Dinsdag spelen Meppelink en Van Gestel hun laatste poulewedstrijd tegen Brazilië (Agatha / Duda). 

Meppelink en Van Gestel hadden geen kind aan het zwakke Kenia. De tweede poulewedstrijd was voor Nederland een uitgelezen kans om het set quotiënt te verbeteren, dat mogelijk van belang is voor het bepalen van de eindstand in de poule. Meppelink en Van Gestel lieten bijna geen kans liggen, en sloegen Kenia in 23 minuten van het veld. Dinsdag spelen Meppelink en Van Gestel hun laatste poulewedstrijd tegen de koploper in poule C Brazilië (Agatha / Duda).

Tweede overwinning voor Brouwer / Meeuwsen op WK 

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zondagmiddag hun tweede overwinning op het WK Beachvolleybal behaald. De wereldkampioenen van 2013 versloegen op het volle centre court in Wenen de Italianen Ranghieri en Carambula met 2-0. Dinsdag spelen Brouwer en Meeuwsen hun derde en laatste poulewedstrijd tegen Polen (Fijalek / Bryl). 

Brouwer en Meeuwsen werden vol egards onthaald op het centre court op het Donau eiland in de Oostenrijkse hoofdstad. De wedstrijd begon goed voor Nederland, toen Meeuwsen direct met een killblock een 1-0 voorsprong op het scorebord zette. Oranje was de gehele eerste set in controle, en liet zich niet afleiden door het af en toe ontregelende spel van de Italianen. De Nederlanders hadden constant een antwoord op de unieke skyball service van Carambula, en kwamen met hun powervolleybal gemakkelijk tot scoren. Uiteindelijk ging de eerste set met 21-16 naar het duo van Beachvolleybal Team Nederland.

 

In de tweede set konden de Italianen langer meekomen. Brouwer en Meeuwsen namen al op 5-6 een time-out om het momentum van Ranghieri en Carambula te onderbreken. Desondanks kwam Italië op 8-11, maar dankzij een killblock van Meeuwsen vond Nederland snel de aansluiting: 10-11. Tot 18-18 hielden beide teams elkaar in evenwicht, maar na opnieuw een killblock van Meeuwsen kwamen de BTN'ers op matchpoint: 20-18. De Italianen wisten nog een punt te scoren maar dolven daarna het onderspit tegen de scherp ogende Brouwer en Meeuwsen: 21-19. 

Dinsdag spelen Brouwer en Meeuwsen hun derde en laatste poulewedstrijd tegen Polen (Fijalek / Bryl).

Flier van Van Iersel knap naar eerste WK-zege 

Manon Flier en Marleen van Iersel hebben zondagochtend op het WK Beachvolleybal in Wenen hun eerste overwinning geboekt. De Nederlanders wonnen met 2-1 van het Chinese koppel Yue / Wang. Maandag spelen Flier en Van Iersel hun derde en laatste poulewedstrijd tegen Italië (Menegatti / Perry). 

Oranje begon uitstekend aan de wedstrijd op court 3 en nam direct een 5-2 voorsprong dankzij een mooi killblock van Flier en een ace van Van Iersel. China kwam echter snel langszij op 6-6 en daarna gaven beide teams elkaar weinig toe. Vanaf 17-17 liep China uit naar 17-19 maar de schade werd snel gerepareerd dankzij een mooie service van Flier. Toen vervolgens China twee fouten op rij maakte, ging de eerste set met 22-20 naar Nederland. 

In set twee ging de stand opnieuw lang gelijk op, maar vanaf 16-16 sloeg China het beslissende gat naar 16-19. De Aziaten wonnen deze doorgang met 21-19 en dwongen zo een derde set af. 

In de derde set speelden Flier en Van Iersel dominant en eisten ze verdiend de 2-1 zege op. Het goede niveau dat de hele wedstrijd werd geëtaleerd zorgde voor 15-12 in de derde set en dus een 2-1 zege. Maandag spelen Flier en Van Iersel hun derde en laatste poulewedstrijd tegen Italië (Menegatti / Perry). Om de poulefase te overleven moet Nederland ten minste als derde eindigen in de poule. Zie onderstaande afbeelding voor de stand in de poule.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marleen, Christiaan, Manon, Maarten, Robert, Sophie, Alexander en Madelein aan!