Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zonderland: 'Sinds ik verlost ben van die koppijn ga ik een stuk relaxter door het leven'

Zonderland: 'Sinds ik verlost ben van die koppijn ga ik een stuk relaxter door het leven'

Cheer!

Wanneer de laatste keer was dat Zonderland (31) zich zó goed voelde als nu? De stilte die op de vraag volgt is veelzeggend. "Even denken. Ehm... Pfff... Dat moet ergens in de zomer van 2015 zijn geweest.’’

Deel dit artikel op social media

Twee jaar lang kampte hij met de gevolgen van een chronische bijholte-ontsteking en een zware hersenschudding. Een half jaar geleden, vlak voor de jaarwisseling, was daar plots het besef. Verrek, hij had nu al een maand geen hoofdpijn meer gehad. "Op dat moment merkte ik ineens dat er iets aan de hand was. Hé, chill, ik voel me eindelijk weer prima.’’

"Voor mij was dat een teken dat het eindelijk de goede kant op ging. Natuurlijk had ik in die maanden daarvoor wel eens momenten gehad dat het wat minder was met die hoofdpijn. Maar dat duurde vaak niet langer dan een dagje.’’

Hij wist op een gegeven moment zelfs niet beter dan dat het hoofd zeurde. "Sinds ik verlost ben van die koppijn ga ik een stuk relaxter door het leven. Als je je niet fit voelt, ben je niet zo vrolijk. Nu komt er vanzelf weer veel meer uit mijn handen.’’

Lees het hele verhaal met Epke Zonderland in de PREMIUM-editie van Telesport.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Epke aan!