Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wisselende resultaten Nederlandse zeilers openingsdag Santander

Wisselende resultaten Nederlandse zeilers openingsdag Santander

Cheer!

SANTANDER - De zeilers van Team Delta Lloyd zijn wisselend begonnen tijdens de openingsdag van de Sailing World Cup in het Spaanse Santander. De 470-dames Afrodite Zegers en Anneloes van Veen doen het tot op heden het beste met een vierde plaats overall. Daarop volgt Kiran Badloe (RS:X) met een negende plek in het klassement. Nicholas Heiner in Finn heeft een wat stroevere start en staat na de eerste twee races dertiende en Maxime Jonker (Laser Radial) pakt na een eerste dag racen de achttiende plek. Marit Bouwmeester besloot de World Cup Santander toch niet te varen.

Wisselende resultaten
De zeilers van Team Delta Lloyd begonnen vol goede moed aan hun eerste wedstrijddag. De 470-dames Afrodite Zegers en Anneloes van Veen voeren twee races en finishten respectievelijk vierde en derde. Hiermee pakten de dames na hun eerste dag racen een vierde plek in het klassement. Voorafgaand aan het evenement lieten de dames al weten veel zin te hebben "te gaan knallen" deze week, maar dat deze World Cup met name belangrijk is ter voorbereiding op het WK in Thessaloniki, begin juli.

Anneloes van Veen over de eerste wedstrijddag: "We hadden te maken met lastige weersomstandigheden vandaag. We hadden wel goede plannen, maar de uitvoering ervan liep niet helemaal zoals gehoopt. Maar we zijn nog maar net begonnen en hebben nog heel wat dagen te gaan!"

Nicholas Heiner in Finn ging van alle Nederlandse zeilers als eerste het water op deze World Cup. Zijn twee races, die hij als elfde en tiende finishte, brachten hem naar een dertiende plek in het klassement.

Kiran Badloe, die dit event zonder zijn trainingspartner Dorian van Rijsselberge strijdt voor een plek op het podium, is nog niet op volle toeren. Na de eerste dag racen staat hij op een 9e plek overall, maar met nog negen races op het programma, voorafgaand aan de medalrace van zaterdag kan het nog alle kanten op.

Maxime Jonker had een lastige start in Santander. Ze finishte haar eerste race 21e, maar wist zich goed te herpakken. Haar tweede race voer ze aanzienlijk sterker en finishte elfde. Hiermee begint ze haar tweede wedstrijddag vanuit een 18e plek overall.

Bouwmeester terug naar huis
Hoewel Bouwmeester eind mei in eigen land een sterke Delta Lloyd Regatta heeft kunnen varen en had gehoopt in Santander hetzelfde te kunnen gaan doen, heeft de zeilster besloten toch huiswaarts te gaan.
Tijdens de World Cup in Hyères, eerder dit jaar, gaf broer Roelof al aan: "We zijn fysiek nog niet waar we willen zijn en verkiezen daarom een rustige opbouw in dit lange seizoen." Marit Bouwmeester legt een duidelijke focus op het WK in Medemblik.

Meer informatie over de World Cup Santander is te vinden via deze website:

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiran, Anneloes, Afrodite, Nicholas en Marit aan!