Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Welten mist Hockey World League in België door hielblessure

Welten mist Hockey World League in België door hielblessure

Cheer!

Lidewij Welten moet de halvefinaleronde van de World League (HWL) in België van 21 juni tot en met 2 juli aan zich voorbij laten gaan. De 26-jarige speelster van Den Bosch heeft last van een blessure aan haar rechterhiel.

Deel dit artikel op social media

De 151-voudige international, goed voor onder meer twee olympische titels, kampt al langer met klachten, maar kon ondanks deze blessure wel hockeyen.

In overleg met de medische staf van Oranje is nu besloten dat Welten de komende periode gaat benutten voor volledig herstel. Naar verwachting sluit de Brabantse na de HWL weer aan bij de trainingsgroep van bondscoach Alyson Annan.

"Een blessure komt nooit goed uit", laat Annan weten. "Het is nu van belang om te focussen op een goed herstel, zodat Lidewij weer pijnvrij kan hockeyen. Dankzij de grootte en de kwaliteit van de groep kunnen we dit soort tegenslagen goed opvangen."

De plaats van Welten in de Nederlandse selectie wordt ingenomen door Kampong-speelster Malou Pheninckx (22 interlands).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lidewij aan!