Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk klimt naar tweede plek in Zwitserland

Kruijswijk klimt naar tweede plek in Zwitserland

Cheer!

Damiano Caruso heeft dinsdag de macht gegrepen in de Ronde van Zwitserland. De Italiaan reed Michael Matthews uit de gele trui in de vierde etappe, die werd gewonnen door de Amerikaan Larry Warbasse. Steven Kruijswijk is de nieuwe nummer twee in het algemeen klassement.

Deel dit artikel op social media

De 29-jarige Caruso kwam op 40 seconden van Warbasse als tweede over de eindstreep in Villars-sur-Ollon, voor Kruijswijk. Voor de Amerikaanse dagwinnaar (26) van Aque Blue Sport, die bijna de hele etappe op kop reed, was het zijn eerste zege bij de profs.

Matthews, die met een voorsprong van negentien seconden op Caruso aan het vertrek in Bern was verschenen, kon al vroeg het tempo niet meer volgen en moest veel tijd inleveren in de 143 kilometer lange bergetappe.

Kruijswijk, de kopman van Lotto-Jumbo, begint woensdag met een achterstand van 15 seconden op Caruso. De Italiaan Domenico Pozzovivo en de Sloveen Simon Spilak, die samen met Caruso en Kruijswijk over de finish kwamen, zijn op 24 seconden de nummer drie en vier in het algemeen klassement.

Van der Lijke

De rit werd gekleurd door een lange vlucht van Warbasse, de Canadees Antoine Duchesne en de Nederlanders Lars Boom en Nick van der Lijke. Het viertal slaagde er na een hectische beginfase met veel vluchtpogingen in zich los te maken van het peloton.

Het leidende kwartet reed een maximale voorsprong van zo'n acht minuten bij elkaar, maar op de eerste beklimming van de dag viel de kopgroep uiteen. Boom moest zijn drie medevluchters laten gaan en even later kon ook Van der Lijke het tempo niet meer volgen.

De 25-jarige Zeeuw van Roompot-Nederlandse Loterij slaagde er echter in om nog voor de top van de Col des Mosses aan te haken. Op de steile slotklim met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,6 moest Duchesne lossen en even later schudde Warbasse ook Van der Lijke van zich af.

Onder aanvoering van Steven Kruijswijk opende een groep achtervolgers in de slotkilometers nog wel de jacht op Warbasse, maar de Amerikaan hield stand en mocht juichen in Villars-sur-Ollon.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!