Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleyballers verliezen ook van Australië in Final Four

Volleyballers verliezen ook van Australië in Final Four

Cheer!

GOLD COAST - De Nederlandse volleyballers zijn zondag als vierde geëindigd in de Final Four van de World League in de B-groep. Oranje verloor zondag in Gold Coast de strijd om het brons van gastland Australië: 3-0. De setstanden waren 27-29, 19-25 en 26-28.

Deel dit artikel op social media

De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen miste zaterdag al een plek in de finale door een nederlaag tegen Slovenië: 0-3. Daardoor promoveert Nederland net als vorig jaar niet naar de A-groep van de World League. Oranje plaatste zich vorige maand wel voor het eerst sinds 2002 voor het WK van volgend jaar in Italië en Bulgarije.

De nationale ploeg gaat zich na een korte vakantie eerst richten op het EK dat eind augustus in Polen begint. Oranje stuit daar in de groepsfase achtereenvolgens op Turkije, Frankrijk en België.

Bondscoach Vermeulen koos net als tegen Slovenïe voor een basisploeg met Daan van Haarlem, Wouter ter Maat , Robbert Andringa, Thijs ter Horst, Jasper Diefenbach en Thomas Koelewijn en Dirk Sparidans. Oranje kreeg kansen tegen Australië, maar verzuimde die te benutten.

Zo verspeelde de nationale ploeg in het eerste bedrijf vier setpunten. Oranje verloor in de tweede set bij een gelijke stand (15-15) vijf punten op rij. Nederland liet Australië in de derde set terugkomen van een achterstand van 14-16.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!