Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vijftien Nederlanders op deelnemerslijst Tour de France

Vijftien Nederlanders op deelnemerslijst Tour de France

Cheer!

Vijftien Nederlanders staan op de deelnemerslijst voor de Tour de France, die zaterdag van start gaat in het Duitse Düsseldorf.

Deel dit artikel op social media

Het Belgische Quick-Step Floors maakte dinsdag als 22e en laatste ploeg zijn negenkoppige Tourselectie bekend en daarbij zaten geen Nederlanders. Het totaal aantal Nederlanders blijft daardoor staan op vijftien.

Vorig jaar begonnen eveneens vijftien Nederlanders aan de Tour en een jaar eerder waren het er met twintig het meest sinds de eeuwwisseling. Het record stamt uit 1989 toen liefst 27 Nederlanders van start gingen.

Het Nederlandse Lotto-Jumbo en het Duitse Team Sunweb, dat Nederlandse roots heeft, starten ieder met vijf Nederlanders. Bij Sunweb zijn dat: Laurens ten Dam, Roy Curvers, Mike Teunissen, Albert Timmer en Ramon Sinkeldam. De 36-jarige Ten Dam gaat voor zijn negende deelname en is daarmee dit jaar de meest ervaren Nederlander in het peloton.

Lotto-Jumbo heeft Robert Gesink, Dylan Groenewegen, Tom Leezer, Timo Roosen en Jos van Emden geselecteerd.

Buitenlandse ploegen

Het Amerikaanse Trek-Segafredo heeft twee Nederlanders op de lijst staan: Bauke Mollema, die drie keer in de top tien eindigde, en Koen de Kort. De 30-jarige Mollema rijdt dit jaar niet voor het klassement. Hij zal vooral helper zijn van de Spanjaard Alberto Contador, die jaagt op zijn derde Tourzege. 

Het Zwitserse Katusha neemt Maurtis Lammertink mee, het Amerikaanse Cannondale-Drapac Dylan van Baarle en het Belgische Wanty Group, dat dankzij een wildcard debuteert, heeft Marco Minnaard opgenomen in de selectie. Voor de 28-jarige Minnaard zelf wordt het ook zijn eerste Tour, evenals voor Lammertink (26) en Mike Teunissen (24).

De Tour begint zaterdag in Düsseldorf met een tijdrit over veertien kilometer en de traditionele aankomst in Parijs is op zondag 23 juli.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!