Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vier Nederlandse tijdritzeges in World Cup

Vier Nederlandse tijdritzeges in World Cup

Paralympisch

Cheer!

EMMEN – Handbikers Jetze Plat en Tim de Vries hebben de tijdrit gewonnen tijdens de UCI World Cup in Emmen. Ook wielrenner Daniel Abraham Gebru en tandemduo Vincent ter Schure/Timo Fransen waren de besten op de straten rond het stadion van FC Emmen.

Deel dit artikel op social media

De wedstrijden in Emmen zijn het slotstuk van de UCI World Cup van dit seizoen. Voor Plat was het zijn vijfde overwinning in evenveel wereldbekerstarts (tijdritten en wegwedstrijden, red.) dit jaar. De eindoverwinning kan de Nederlander bijna niet meer ontgaan. Morgen wordt het algemeen klassement opgemaakt na de wegwedstrijd.

Bij de tandems was er achter Ter Schure en Fransen zilver voor Tristan Bangma en Patrick Bos. Paralympisch kampioene Alyda Norbruis veroverde zilver. Bij de handbikers was er op de eerste dag van de wedstrijden in Emmen brons voor Laura de Vaan. Morgen gaat de World Cup verder met de wegwedstrijden in de verschillende handicapklassen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jetze, Tim, Vincent, Timo, Daniel, Alyda en Laura aan!