Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen valt na perfecte start uit in Grand Prix Canada

Verstappen valt na perfecte start uit in Grand Prix Canada

Cheer!

Voor Max Verstappen is de Grand Prix van Canada uitgelopen op een grote teleurstelling. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing moest de race in de elfde van zeventig ronden staken.

Deel dit artikel op social media

Verstappen wilde na een bocht accelereren toen zijn auto er plotseling mee ophield. Hij sloeg zijn handen even voor zijn gezicht en parkeerde zijn Red Bull vervolgens aan de zijkant van de baan. Volgens de teamleiding van de Oostenrijkse renstal ligt het probleem bij de accu.

De 19-jarige Limburger lag op dat moment op de tweede plaats achter Lewis Hamilton. Verstappen had een geweldige start gemaakt, waarin hij van de vijfde plek opschoof naar de tweede.

Toen de lichten op groen sprongen, passeerde Verstappen direct Kimi Räikkönen. Hij schoot vanaf de linkerkant van de baan naar rechts en haalde in de eerste bocht ook Valtteri Bottas en Sebastian Vettel in.

Bij het aansnijden van die bocht schampte Verstappen wel de voorvleugel van de Ferrari van Vettel, die daardoor beschadigd raakte. De Duitse WK-leider moest even later de pits in om een nieuwe voorvleugel te laten monteren.

Voor Verstappen was het al de derde uitvalbeurt dit seizoen. In Bahrein viel hij na dertien ronden uit met een kapotte achterrem, in Barcelona was zijn race al na de eerste bocht voorbij door een botsing met Räikkönen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!