Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Ophem verbetert stokoud speerwerprecord

Van Ophem verbetert stokoud speerwerprecord

Cheer!

Tijdens een speerwerpwedstrijd in Castricum heeft de 24-jarige Thomas van Ophem het 18 jaar oude Nederlands record speerwerpen van Johan van Lieshout verbroken. Van Ophem, die nog nooit verder had geworpen dan 73 meter, kwam woensdagavond in zijn vierde en laatste poging uit op een afstand van 80,70 meter, 19 centimeter verder dan het oude record uit 1999. 

Deel dit artikel op social media

De Alkmaarse Van Ophem reageerde verheugd op zijn prestatie van formaat: "Ik raakte hem goed, en hij lag goed op de wind." De relatief onbekende Van Ophem, die getraind wordt door de ervaren speerwerpcoach Hans Arnhard, had wel een verklaring voor zijn enorme progressie: "Vorig jaar had ik last van een elleboogblessure en kon het hele seizoen niet werpen, maar afgezien van wedstrijden kon ik wel gewoon door trainen. En afgelopen winter heb ik heel hard getraind."

Voor deelname aan de wereldkampioenschappen atletiek, komende zomer in Londen, moet Van Ophem 83 meter werpen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!