Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Poel verkiest WK mountainbike boven NK

Van der Poel verkiest WK mountainbike boven NK

Cheer!

Mathieu van der Poel ontbreekt komende zondag in het Montferland bij het NK wielrennen op de weg.

Deel dit artikel op social media

De oud-wereldkampioen veldrijden start die dag in het Duitse Singen bij het wereldkampioenschap mountainbike. De Brabantse renner gaat voor het goud op de marathon, liet hij weten op de website van zijn ploeg Beobank-Corendon.

Van der Poel eindigde zondag nog als tweede in de Vlaamse wegkoers Elfstedenronde achter de huidige wereldkampioen veldrijden Wout van Aert, maar de Nederlander was er tevreden mee. Hij had de dagen ervoor getraind in Zuid-Frankrijk op onder meer de Mont Ventoux.

"Van de kleinste versnelling op de Franse cols naar de zwaarste versnelling op de Vlaamse kasseien. Niet ideaal'', aldus Van der Poel. "Maar de conditie is top en in Singen probeer ik het WK marathon op de mountainbike te winnen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mathieu aan!