Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Valpartij kost Marianne Vos gebroken sleutelbeen

Valpartij kost Marianne Vos gebroken sleutelbeen

Cheer!

Wielrenster Marianne Vos heeft een gebroken sleutelbeen overgehouden aan haar val vrijdag in de Women's Tour door Groot-Brittannië. De veelvoudig wereld- en olympisch kampioene was kort voor de finish van de derde etappe betrokken bij een flinke valpartij. Vos reed de etappe wel uit, maar ging direct daarna naar het ziekenhuis voor medisch onderzoek.

Deel dit artikel op social media

Op röntgenfoto's was te zien dat Vos haar rechtersleutelbeen heeft gebroken. Met haar arm in een mitella stapte ze het ziekenhuis weer uit. Onduidelijk is nog wat de gevolgen van de breuk zijn voor het programma van Vos. Ze zou deze maand onder meer het NK en de Giro d'Italia gaan rijden.

De dertigjarige Brabantse stond op de tweede plaats in het algemeen klassement van de Women's Tour, achter haar Poolse ploeggenote Kasia Niewiadoma van WM3 Pro Cycling. Vos moest die positie vrijdag afstaan aan Ellen van Dijk.

 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne aan!