Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Twee finaleplaatsen voor Kromowidjojo

Twee finaleplaatsen voor Kromowidjojo

Cheer!

Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft zondag bij internationale wedstrijden in Canet-en-Roussillon twee finaleplaatsen veroverd. De 26-jarige Groningse klokte in de series van de 50 meter vlinderslag een tijd van 26,25 seconden, waarmee ze opnieuw onder de WK-limiet van 26,33 dook. 'Kromo' plaatste zich daarmee als derde voor de finale die later op de dag wordt gezwommen.

Deel dit artikel op social media

De drievoudig olympisch kampioene moest in de series alleen de Zweedse Sarah Sjöström (25,87) en Rikako Ikee uit Japan (26,10) voor zich dulden. Maaike de Waard zette met 26,49 de zevende tijd neer. De Waard had eind vorig jaar in Amsterdam al een startbewijs voor de WK in Boedapest veroverd op deze afstand, Kromowidjojo deed dat in april in Eindhoven.

De Groningse wist zich op de 100 meter vrije slag op het nippertje te plaatsen voor de finale. Met 54,29 zette ze de achtste tijd neer, één honderdste sneller dan de Australische Emma McKeon. Femke Heemskerk kwalificeerde zich als vierde voor de eindstrijd (54,14). Sjöström was met afstand de snelste in de series met 53,12.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi aan!