Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Springruiters tweede in landenwedstrijd Sopot

Springruiters tweede in landenwedstrijd Sopot

Cheer!

De Nederlandse springruiters zijn tweede geworden op het vijfsterren concours in Sopot (Polen) in de FEI Nations Cup. Er moest een barrage met de Verenigde Staten aan te pas komen. Hierin werd Sanne Thijssen op tijd geklopt door Laura Kraut. Het Oranje-team stond onder leiding van Marc Houtzager en bestond uit Vincent Voorn, Aniek Poels, Doron Kuipers en Sanne Thijssen. 

Deel dit artikel op social media

Door een geweldige tweede manche - slechts 1 strafpunt – klom team Oranje van de gedeelde zesde naar de gedeelde eerste plaats met het team van de Verenigde Staten. In de barrage kreeg Con Quidam RB een fout in de dubbel en eindigde in een tijd van 38.03 seconden. Laura Kraut kreeg eerder in het barrageparcours ook een springfout en reed sneller over de finish waardoor team USA won.

Aniek Poels reed een geweldige landenwedstrijd met haar fantastisch springende merrie Athene. Twee keer bleven ze zonder hindernisfouten, maar in beide manches werd de toegestane tijd een fractie overschreven. Doron Kuipers kwam uit de eerste manche met 6 strafpunten en reed een geweldige foutloze ronde met de huizenhoog springende schimmel Charley. Talent van het Jaar 2016 Sanne Thijssen en haar topper Conn Quidam RB hadden in de eerste omloop een voet in de sloot en reden verder superieur binnen de tijd, wat maar heel weinig combinaties lukte. In de tweede sloot Sanne het geweldig af met een superieure foutloze ronde. De 19-jarige amazone had geen last van de druk als laatste starter voor Oranje, dat in Sopot onder leiding stond van Marc Houtzager.

Nederland, dat in de eerste Europese divisie uitkomt van de FEI Nations Cup series, verdiende geen punten in Sopot. Dat kan over veertien dagen wel in Rotterdam in de volgende wedstrijd van de eerste divisie.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marc en Vincent aan!