Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers ondanks diskwalificatie snelste op 200 meter in Oslo

Schippers ondanks diskwalificatie snelste op 200 meter in Oslo

Cheer!

Dafne Schippers is donderdag bij de Diamond League in Oslo gediskwalificeerd na een valse start op de 200 meter. De Nederlandse liep met 22,31 seconden vervolgens wel de snelste tijd.

Deel dit artikel op social media

Schippers kwam in eerste instantie veel te snel uit de startblokken, waardoor de race moest worden gestopt. In afwachting van een jurybeslissing mocht ze toch meelopen en dat resulteerde in de snelste tijd van het deelnemersveld.

De Nederlandse gaf met gebaren aan dat ze was afgeleid door een geluid in het publiek, maar de jury ging daar niet in mee. Die besloot om de donderdag 25 jaar geworden atlete alsnog uit de uitslag te schrappen.

De zege ging daardoor naar Murielle Ahoure uit Ivoorkust, voor de Jamaicaanse Simone Facey en de Duitse Gina Lückenkemper.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!