Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoelbasketbalsters sluiten groepsfase af met nederlaag

Rolstoelbasketbalsters sluiten groepsfase af met nederlaag

Cheer!

Aan de zegereeks van de Oranje Angels bij het Europees Kampioenschap op Tenerife is voorlopig even een einde gekomen. Maandagavond verloor Nederland van aartsrivaal Duitsland. Het werd 61-55 voor de oosterburen, die in center Mareike Miller een niet te stoppen speelster hadden. Zij dicteerde de wedstrijd. Door deze nederlaag sluit Nederland de groepsfase af op de tweede plek en speelt daarom aanstaande woensdag tegen Groot-Brittannië in de halve finales.

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters waren niet scherp genoeg, en vooral niet fel genoeg. Oranjet liet zich te gemakkelijk uit de wedstrijd spelen. Hoewel de Angels regelmatig op voorsprong kwamen, waren de Duitse vrouwen op de beslissende momenten steeds beter.

Mareike Miller maakte 42 punten voor Duitsland, tegen een schotpercentage van 72. Ze was voor Nederland niet af te stoppen en dat is een belangrijk aandachtspunt voor de ploeg van bondscoach Gertjan van der Linden. Aan Nederlandse kant speelde Jitske Visser met name in aanvallend opzicht een goede wedstrijd (10 punten, 6 rebounds en 50 procent schot.) Vooral in de laatste fase oogde Nederland paniekerig. De Orange Angels hebben morgen een rustdag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!