Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Promes extra blij met goal en assist in Nederlands elftal

Promes extra blij met goal en assist in Nederlands elftal

Cheer!

AGADIR - Quincy Promes is extra blij met zijn doelpunt en zijn assist woensdag in de oefeninterland tegen Marokko (1-2). De aanvaller van Spartak Moskou beseft namelijk dat hij bij zijn club Spartak Moskou veel betere cijfers kan overleggen dan bij het Nederlands elftal.

Deel dit artikel op social media

"Ik heb altijd zelfvertrouwen gehouden", aldus Promes voor de camera van NUsport. "Ik wist dat die doelpunten en assists ook wel bij Oranje zouden komen, want ik weet wat ik kan. Maar het is wel lekker dat het nu ook hier gebeurt."

De 25-jarige Promes, die afgelopen seizoen dertien keer scoorde in de Russische competitie, maakte in Agadir in de eerste helft de 0-1. Het was zijn derde goal in negentien interlands en daarmee legde hij de basis voor de eerste overwinning van Oranje in 2017.

"Zolang wij winnen maakt het me niet uit wie ze maakt, maar natuurlijk is het fijn dat ik heb gescoord", vervolgde Promes. "Van druk word ik alleen maar beter, het motiveert alleen maar."

Compliment

Na de 0-2 van Vincent Janssen, op aangeven van Promes, kreeg Oranje het nog even moeilijk. De ploeg van interim-bondscoach Fred Grim kwam met tien man te staan na rood voor Matthijs de Ligt en Mbark Boussoufa maakte de aansluitingstreffer.

Dat Oranje toch won geeft Promes vertrouwen met het oog op het vervolg van de WK-kwalificatie. "Ik denk dat we aan onze hele ploeg een compliment moeten maken. Zij gingen er hard in en wij kwamen met tien man te staan, maar we hebben het gered. Dat geeft vertrouwen richting Luxemburg."

Het WK-kwalificatieduel met Luxemburg is volgende week vrijdag in De Kuip en dan zit de nieuwe bondscoach Dick Advocaat voor het eerst op de bank. Aanstaande zondag oefent Oranje nog onder leiding van Grim in Rotterdam tegen Ivoorkust.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!