Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse zeilers maken zich op voor World Cup Final Santander

Nederlandse zeilers maken zich op voor World Cup Final Santander

Cheer!

SCHEVENINGEN – De Nederlandse zeiltop maakt zich op voor de afsluitende wedstrijdserie van de Sailing World Cup, die van 6 t/m 11 juni zal plaatsvinden in Santander, Spanje. Team Delta Lloyd-zeilers Marit Bouwmeester, Maxime Jonker (Laser Radial), Nicholas Heiner (Finn), Kiran Badloe (RS:X) en de 470-dames Afrodite Zegers & Anneloes van Veen zullen aan de Spaanse kust alles op alles zetten om een podiumplek te bemachtigen bij de World Cup Final Santander.

Na een succesvolle Delta Lloyd Regatta in Medemblik hebben de zeilers even rust kunnen nemen in eigen land om zich op te laden voor de laatste wedstrijdseries van de Sailing World Cup. Eerder dit jaar deden de zeilers al goede zaken bij de World Cups in Miami en Hyères. Bij beide events gingen de Nederlanders met medailles naar huis.

Bij de World Cup Final in Santander mogen, volgend op een kwalificatiesysteem, alleen de allerbeste zeilers van de wereld komen strijden om het goud. De concurrentie is dus hoog, maar de Nederlandse zeilers en hun coaches kijken optimistisch naar aankomend event.

Trainen met de wereldtop

Jaap Zielhuis, hoofdcoach Team Delta Lloyd - onderdeel van het Watersportverbond, over de World Cup Final: “We zien deze World Cup als een training met de wereldtop. Op zich is het resultaat nog niet zo enorm belangrijk, maar we zien wel in dat we hier tegen de beste zeilers van de wereld kunnen varen en zoals het systeem nu is, is dat best uitzonderlijk. We kunnen hierdoor goed kijken hoe we ervoor staan ten opzichte van de concurrentie en waar we nog aan kunnen werken. Een ideaal moment, zo voorafgaand aan de verschillende WK’s van dit jaar. Het is voor ons geen piekevenement, maar het is wel mooi als we het goed doen. Ik heb er zeker vertrouwen in dat we medailles kunnen gaan winnen volgende week.”

Dinsdag 6 juni starten de wedstrijden om 12.00 uur.

Meer informatie over de World Cup Final is hier en hier te vinden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit, Kiran, Afrodite, Anneloes en Nicholas aan!