Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse waterpolomannen drie keer in actie tegen Canada

Nederlandse waterpolomannen drie keer in actie tegen Canada

Cheer!

De Nederlandse waterpolomannen zijn deze zomer ook nog op eigen bodem te bewonderen. De heren spelen in de aanloop naar de Universiade drie interlands tegen Canada, respectievelijk op donderdag 29 juni in Oosterhout, zaterdag 1 juli in Nijmegen (Goffertbad, buiten) en dinsdag 4 juli in Bodegraven (buiten).

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse waterpolomannen zijn maandag 22 mei begonnen aan een zwaar zomerprogramma in Zeist. De selectie van bondscoach Robin van Galen bereidt zich met tien trainingen per week voor op de Universiade, die van 19 tot en met 30 augustus wordt gehouden in Taiwan.

“We wisten al een tijd dat we niet gekwalificeerd zijn voor het WK. In plaats van een ‘vrije zomer’ hebben we besloten juist extra hard te gaan trainen”, vertelt Robin van Galen. “Naast zeven trainingen per week in het water gaan we drie keer het krachthonk in. Onder leiding van Ross Watson en Ed Fennema gaan we een pilot doen met een nieuwe vorm van krachttraining. Het is de bedoeling dat de mannen een stuk sterker uit de zomer komen en dat we zo een stevig fundament leggen op weg naar de Olympische Spelen van 2020. We hopen op deze manier een voorsprong te nemen op de concurrentie.”

Deze week komt WK-ganger Canada op bezoek om met Nederland te sparren. Oranje speelt drie officiële interlands tegen de Canadezen in respectievelijk Oosterhout (donderdag 29 juni) en de buitenbaden van Nijmegen (zaterdag 1 juli) en Bodegraven (dinsdag 4 juli). Van Galen: “We zijn inmiddels al vijf weken bezig. De stage met Canada is een welkome afwisseling van de vele trainingen. Na ‘Canada’ mogen de spelers even tien dagen op vakantie en daarna pakken we de draad weer op richting de Universiade. Daar willen we graag een medaille winnen.” Nederland eindigde bij de vorige Universiade in 2015 (Gwangju, Zuid-Korea) als negende. “Toen lieten we ons teveel afleiden door de omstandigheden. Ik denk dat we inmiddels een stuk professioneler zijn geworden en daarom vind ik ook dat we in Taiwan voor een podiumplek moeten gaan.”

Van Galen neemt het woord ‘professioneel’ regelmatig in de mond als hij aangeeft wat er veranderd is sinds hij zijn selectie weer bij elkaar heeft. “De meeste spelers zijn als prof in het buitenland actief en zijn inmiddels gewend aan een fulltime-programma, zoals we dat nu ook deze zomer in Zeist afwerken. We gaan tevens een professionaliseringsslag maken op het gebied van voeding, medische begeleiding en mentale training. Verder krijgen we er vanaf 1 augustus een fulltime assistent-trainer bij in de persoon van Harry van der Meer.”

De Oranje-selectie bestaat momenteel uit de volgende spelers: Lars Gottemaker, Robin Lindhout, Eelco Wagenaar, Thomas Lucas, Jesse Koopman, Lars Reuten, Jorn Muller, Milan de Koff, Kjeld Veenhuis, Guus van Yperen, Jesse Nispeling, Benjamin Hoepelman, Ruben Hoepelman, Jorn Winkelhorst, Pascal Janssen, Frank Aarts, Sam van den Burg, Mika Smelt, Bilal Gbadamassi en Guus Wolswinkel. De laatste vijf spelers maken tevens deel uit van de Jong Oranje-ploeg die begin augustus deelneemt aan het Wereld Jeugd Kampioenschap (WJK) in Belgrado. Beide selecties werken deze zomer ook een groot aantal trainingen gezamenlijk af.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorn, Jorn, Kjeld, Ruben, Eelco, Lars, Yoran, Lars, Thomas, Jesse, Robin, Sebastiaan en Robin aan!