Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kwalificatie Bendsneyder geremd in druk verkeer

Kwalificatie Bendsneyder geremd in druk verkeer

Cheer!

Motorcoureur Bo Bendsneyder is ondanks dat hij zondag op het circuit van Catalonië vanaf de 14e plaats moet starten in de Moto3-race, toch optimistisch gestemd. "Met een goede start en vechtlust moet het lukken een goed resultaat te behalen”, meende de 18-jarige Rotterdammer die voor het Red Bull Ajo KTM-team uitkomt.

Deel dit artikel op social media

Desondanks was zijn tijd van 1.54,474 ver verwijderd van de poletijd. De 19-jarige Spanjaard Jorge Martin zette met zijn Gresini Honda 1.53,368 op de klokken en was daarmee liefst 0,6 seconde sneller dan zijn landgenoot Aron Canet, ook op Honda. Het was de vijfde pole in dit seizoen voor Martin.

Hegemonie

Bendsneyder en zijn 21-jarige Italiaanse teamgenoot Niccolo Antonelli staan intussen onder druk van zowel teambaas Aki Ajo als ook KTM’s sportbaas Pit Beirer. De resultaten vallen immers tegen. Dat wijdt Beirer niet alleen aan alleen de rijders, maar ook aan het feit dat KTM’s hegemonie door Honda is overgenomen. De Spanjaard Juanfran Guevara was de beste KTM-coureur met een derde tijd. De fabrieksrijders Bendsneyder en Antonelli kwamen niet verder dan de vijftiende (werd veertiende startplaats) en tiende tijd.

In de laatste minuten, toen alle rijders op de baan verschenen, verbeterde de Nederlander zijn tijd van 1.55,2 nog fors. "Iedereen had eigenlijk maar één echte ronde. Ik zat ook in het verkeer. Had ik er nog twee tiende vanaf kunnen halen, dan zat ik in de top vijf. Alle tijden zitten dicht op elkaar. We blijven hard werken om het beste uit onszelf te halen”, vertelde Bendsneyder.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!